Kulinaria wizytówką regionów turystycznych

Konferencja pod tym hasłem odbędzie się 4 kwietnia 2017 r. w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji – główny organizator wydarzenia. Podczas konferencji swoją wiedzą na temat potencjału kulinariów dla rozwoju turystyki podzielą się wybitni naukowcy i praktycy z tej dziedziny, m.in. dr hab. Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej, wicemarszałek Senatu i twórczyni Wielkiego Gościńca Litewskiego Maria Koc czy dr Katarzyna Janiszewska, ambasador World Food Travel Association na Polskę.

 pws 2017 03c 04

 

– Polska żywność jest naturalna, tradycyjna i ma ciekawą historię, dzięki czemu może stanowić ogromną atrakcję turystyczną. Już powstają u nas kulinarne szlaki turystyczne, ale wciąż nie wystarczająco ją promujemy. Chcemy, żeby podczas tej konferencji naukowcy i praktycy podzielili się wiedzą i dobrymi praktykami z tego zakresu – mówi Piotr Dominik, wykładowca akademicki w Głównej Szkole Turystyki i Rekreacji i organizator konferencji. Będzie nie tylko mądrze, ale także smacznie. Konferencji towarzyszyć mają degustacje i prezentacje kulinariów z różnych regionów Polski i świata. Swoje produkty zaprezentują lokalni producenci m.in. soków, wędlin, pieczywa, miodów, serów, olei, przetworów i ziół. Oprócz naukowców, restauratorów i hotelarzy udział w konferencji mogą brać też wszyscy miłośnicy kulinariów, w tym goście z ambasad, studenci i uczniowie szkół gastronomicznych.


Wydanie: 3/2017, AKTUALNOŚCI
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail