Polskie tradycje wielkanocne w restauracji

2017-04-12

Baby, mazurki, serniki, żurek na prawdziwym zakwasie, faszerowane jajka czy domowej roboty pasztety kojarzą nam się ze świętami wielkanocnymi. I choć czasem mamy wrażenie, że polskie tradycje kulinarne powoli odchodzą w zapomnienie, to wciąż są restauracje, dla których ważne jest ich pielęgnowanie.

rs 2017 04 03

W gąszczu lokali gastronomicznych oferujących dania ze wszystkich stron świata są takie, które stawiają na dobrą, rodzimą kuchnię. Chlubnym przykładem może być warszawska restauracja Halka, będąca jednym z nielicznych lokali gastronomicznych, które uznają tradycyjne, polskie dania jako część dziedzictwa kulturowego. Kładzie ona duży nacisk na jego ochronę poprzez kultywowanie kulinarnych zwyczajów, jako alternatywę dla zalewającego nas zewsząd zagranicznego jedzenia.


Komunikaty Branżowe
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail