Nowe menu dla biznesu

LOT postanowił odzyskać markę linii lotniczej doskonale karmiącej pasażerów. Nowe menu dla klasy biznes zostało skomponowane przez znanego kucharza, szefa kuchni w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie - Roberta Sowę. Przygotowane menu ma opierać się w dużej części na polskich, świeżych produktach. Przygotowywano je konsultując się między innymi z personelem pokładowym, który będzie jedzenie przygotowywał i serwował na co dzień. Musiano między innymi zrezygnować z dodatków i przypraw wydających intensywne zapachy, gdyż w zamkniętym hermetycznie pomieszczeniu, jakim jest samolot, są one uciążliwe. Do menu serwowane będą specjalnie dobrane wina, które w klasie biznes będą przechowywane w normalnych, dużych butelkach.


Wydanie: 3/2009, AKTUALNOŚCI


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail