Za nami Śląskie Smaki

2018-06-22

Za nami 13 Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się w pięknym Parku Zamkowym w Pszczynie.

rep 2

Tegoroczny festiwal po raz wrócił w miejsce, w którym odbył się już kilka lat temu.  To kulinarne wydarzenie gościło w Pszczynie w 2009 roku. Po prawie dziesięciu latach Śląska Organizacja Turystyczna wraz z Miastem Pszczyna szykują ponownie niezwykłe, smaczne wydarzenie.

Miejsce Festiwalu to także inspiracja dla uczestników konkursu kulinarnego – głównego motywu imprezy.

W konkursie kulinarnym wzięło udział osiemnaście drużyn, a Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego Jury – kilkukrotnie powtarzał, że to dotychczas najsmaczniejsza edycja imprezy. Rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.

Złote, Srebrne oraz Brązowe Durszlaki, jak i tytuł Eksperta Śląskich Smaków 2017 zdobyli:

- w kategorii szkół gastronomicznych:

I miejsce: Dziewczyny ze Śląska – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach

II miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim

III miejsce: Rewolwerowcy z Gastronoma – Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

- w kategorii amatorów:

I miejsce: KGW w Ćwiklicach

II miejsce: Rada Powiatowa Kół Gospodyń Wiejskich w Kłobucku

III miejsce: KGW Wisła Wielka

- w kategorii profesjonalistów:

I miejsce: Holiday Inn ****

II miejsce: Restauracja „Frykówka”

III miejsce: Restauracja Enklawa


Aktualności
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail