Fruit Cocktail Festival 2025: Żywiołowy wieczór we Wrocławiu   polska

W piątek, 13 czerwca 2025 roku, Hotel HP Park Plaza oraz Restauracja Panorama we Wrocławiu stały się sceną drugiej edycji Fruit Cocktail Festival – wydarzenia łączącego świat miksologii, kulinariów, muzyki i dobrej zabawy.

Tegoroczna odsłona odbyła się pod hasłem „Cztery żywioły: między niebem a ziemią”, a organizatorzy zadbali, by każdy z żywiołów – Ogień, Woda, Powietrze i Ziemia – znalazł swoje odzwierciedlenie w koktajlach, potrawach i oprawie artystycznej.

Festiwal otworzył Dyrektor Hotelu, Przemysław Biechowiak, a przez cały wieczór goście mieli okazję delektować się autorskimi koktajlami i zakąskami tematycznymi, takimi jak pikantna truskawkowa margarita z chorizo i ananasem (Ogień) czy shot wiśniowo-cytrusowy z grillowanym śledziem i arbuzem (Woda).

Nie zabrakło widowiskowych atrakcji: live cooking w wykonaniu Szefa Kuchni Dawida Sabaja i jego zespołu, pokaz barmański w wykonaniu Mateusza Piskorskiego, strefy kawowej z aromatycznymi kawami od baristów Art. Caffe, a także koncertu duetu Second Line, który wprowadził gości w klimat bluesowo-jazzowego wieczoru.

Dodatkowe strefy relaksu – jak SPA Masaje – oraz konkursy i przestrzeń do integracji sprawiły, że wydarzenie przyciągnęło zarówno miłośników gastronomii, jak i poszukiwaczy wyjątkowych wrażeń.

Fruit Cocktail Festival 2025 potwierdził, że Wrocław staje się coraz ważniejszym punktem na mapie kulinarnych i eventowych wydarzeń w Polsce. Organizatorzy już zapowiadają kolejną edycję, dziękując wszystkim partnerom i uczestnikom za udział.