XIX festiwal Śląskie Smaki w Koszęcinie: kulinarny hołd dla tradycji regionu

Tej imprezy kulinarnej nie trzeba przedstawiać.

Od wielu lat jest to silny punkt na mapie turystyki kulinarnej. To wydarzenie, które wspaniale pokazuje, jak interesująca i atrakcyjna może być dzisiaj tradycja kulinarna regionu.

W konkursie kulinarnym zmierzyło się 17 drużyn podzielonych na trzy kategorie. Jak podkreślił Remigiusz Rączka, koordynator jury, rywalizacja była niezwykle zacięta, a wyniki drużyn dzieliły zaledwie punkty.

LAUREACI KONKURSU KULINARNEGO

W kategorii amatorów:

  1. KGW Karolinki (Kamienica Polska): racuchy na zsiadłym mleku, bulion grzybowy z marynowanymi zieleniatkami, konfitowany schab z kością;
[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl