Szanowni Państwo,
Polska gastronomia wchodzi w nową erę – siedem gwiazdek Michelin, historyczny debiut Wrocławia w przewodniku, a także rosnąca pozycja naszych regionów jako celów turystyki kulinarnej. To dowód, że kuchnia stała się jednym z najważniejszych motorów rozwoju turystyki – zarówno krajowej, jak i zagranicznej.
Redakcja miesięcznika „Rynek Turystyczny” przygotowała specjalną publikację „Turystyka Kulinarna 2025”, która prezentuje:
/ najnowsze wyróżnienia przewodnika Michelin w Polsce i regionie,
/ kulinarne szlaki Małopolski, Podlasia, Śląska i innych regionów,
/ case studies miast i destynacji inwestujących w ofertę gastronomiczną (Wrocław, Poznań, Wilno, Frankfurt, Gran Canaria),
/ znaczenie turystyki kulinarnej jako kluczowego trendu w światowej branży travel.
To nie tylko raport – to przewodnik po smakach, które przyciągają turystów i budują wizerunek miejsc.

Pobierz pełną publikację tutaj