Znani szefowie kuchni zachęcają do „uzdrowienia” menu

2012-12-10

W gestii szefów kuchni leży przygotowywanie potraw, które podbiją serca klientów. Wie o tym Unilever Food Solutions (UFS), który bazując na wynikach światowego badania World Menu Report 3, zachęca kucharzy, aby wzięli odpowiedzialność za zdrowie swoich gości i podjęli kroki zmierzające do „uzdrowienia” menu. UFS zainspirował dwóch uznanych kucharzy: Konrada Birka i Grzegorza Labudę, którzy przekonują innych szefów kuchni do wprowadzania prozdrowotnych zmian w popularnych potrawach.

Wyniki World Menu Report 3 pokazują, że 49% konsumentów w Polsce jedząc poza domem pragnie się zdrowiej odżywiać. Jednocześnie aż 81% z nich chciałoby również czerpać przyjemność z jedzenia. Aby zaspokoić obydwie te potrzeby jednocześnie, należy nieco zmienić sposób gotowania.


Dobra wiadomość dla kucharzy jest taka, że nie trzeba całkowicie zmieniać menu  w lokalu. Wystarczy tylko do najpopularniejszych dań...


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail