Po prostu trzeba przetrwać i robić swoje

Z umiarkowanym optymizmem patrzymy w przyszłość. Wierzymy w nasz projekt, bo widzimy, że naszym gościom podoba się to, co robimy – mówi Miłosz Buczyłko, założyciel Muzeum Oscypka Zakopane.

rt 2020 09a 28

Skąd wziął się pomysł na założenie Muzeum Oscypka Zakopane?

 Oscypek to jedno z pierwszych skojarzeń, gdy myślimy o górach. Zauważyliśmy, że brakuje w Zakopanem miejsca, w którym odwiedzający Podhale goście mogą zdobyć rzetelną wiedzę o tym, czym jest prawdziwy oscypek i jak powstaje. Trudno jest także kupić prawdziwego oscypka dobrej jakości, o odpowiedniej zawartości owczego mleka. Postanowiliśmy więc stworzyć takie miejsce, w którym można się więcej dowiedzieć o oscypku, o tym, jak powstaje, czym jest. 

Jak długo trwały przygotowania, zanim otwarto muzeum?

Przygotowania zajęły nam blisko trzy lata. Trzeba było wyszukać odpowiednie miejsce, ale przede wszystkim właściwych ludzi. W naszym muzeum stawiamy na autentyczność. Wizyta u nas to spotkanie z prawdziwym bacą, który opowiada o swoich własnych, autentycznych przeżyciach. Nie było łatwo znaleźć kogoś takiego i przekonać do udziału w naszym projekcie. W końcu się udało. Obecnie współpracuje z nami dwóch baców. Każdy ma inną osobowość, więc pokaz prowadzony przez każdego z nich jest nieco inny. To prowadzone z humorem spotkanie z...


Wydanie: 9/2020, WYWIAD
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail