trendy

Wyniki plebiscytu gości Restaurant Week

2022-12-17

Rekordowe 135 tysięcy Gości Restaurant Week spotkało się przy wspólnym stole w tegorocznej edycji Festiwalu. Po wizycie w jednej z ponad 400 restauracji w kraju mieli szansę na ocenienie dania, obsługi i atmosfery w ramach  największego Plebiscytu restauracyjnego w Polsce. Jak kształtują się wyniki? W klasyfikacji ogólnej na podium znalazły się kolejno restauracje Fellini (Gdańsk), Forum Kulinarne (Wrocław) i Wina Dajcie (Rzeszów).

 WrRW22J Forum Kulinarne 6 3 1

fot. Forum Kulinarne

Plebiscyt Gości Restaurant Week jest największym plebiscytem restauracyjnym w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Mogli oceniać restauracje w kilku kategoriach – przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Wybrany został też najlepszy debiut oraz najpopularniejsza restauracja. W tej najbardziej obiektywnej platformie oceny restauracji w Polsce nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości Restaurant Week została gdańska restauracja Fellini. Na drugim miejscu znalazło się wrocławskie Forum Kulinarne, a trzecie miejsce na podium zajęło rzeszowskie Wina Dajcie.

 

Oprócz uznania ze strony Gości restauracje otrzymają również atrakcyjne nagrody. Fundatorami nagród są firmy: Bon Vivant Advisory, Fine Dine, Wirtualna Polska, Food Service, Oui Chef, Nowości Gastronomiczne, K-Mag.pl, Sznyt, e-restauracja.com, Going App oraz Money.pl.

 

 

Oto ranking najlepszych restauracji w Polsce oraz w poszczególnych regionach:

 

 

WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE

 

I MIEJSCE  W POLSCE: Fellini (Gdańsk)

NAGRODA: Voucher 5400 zł na audyt przedsiębiorstwa od Bon Vivant Advisory | Zestaw talerzy festiwalowych od Fine Dine | Półroczna prenumerata Food Service

 

II MIEJSCE W POLSCE: Forum Kulinarne (Wrocław)

NAGRODA: Publikacja na WP Kuchnia | Zestaw talerzy festiwalowych od Fine Dine | Półroczna prenumerata Food Service

 

III MIEJSCE W POLSCE: Wina Dajcie (Rzeszów)

NAGRODA: Publikacja w Food Service i ouichef.pl | Zestaw talerzy festiwalowych od Fine Dine | Półroczna prenumerata Food Service

 

 

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Wzorcownia by W. Bober (Fabryka Wełny Hotel & SPA****) (Łódź)

NAGRODA: Publikacja w Nowościach Gastronomicznych | Zestaw talerzy festiwalowych od Fine Dine | Półroczna prenumerata Food Service

 

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Ważne Miejsce (Katowice)

NAGRODA: Publikacja na k-mag.pl | Zestaw talerzy festiwalowych od Fine Dine | Półroczna prenumerata Food Service

 

NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Palmyra (Szczecin)

NAGRODA: Publikacja na Sznyt.pl | Zestaw talerzy festiwalowych od Fine Dine | Półroczna prenumerata Food Service

 

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Concordia Taste Wrocław (Wrocław)

NAGRODA: Publikacja na e-restauracja.com | Zestaw talerzy festiwalowych od...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail