160 lat włoskich przetworów pomidorowych CirioWłoski producent przetworów pomidorowych świętuje 160 lat istnienia marki Cirio. Z tej okazji wyprodukowano puszki pomidorów bez skóry w limitowanej edycji, a na stronie internetowej dostepny jest e-book z d

Włoski producent przetworów pomidorowych świętuje 160 lat istnienia marki Cirio.  Z tej okazji wyprodukowano puszki pomidorów bez skóry w limitowanej edycji,  a na stronie internetowej dostepny jest e-book z dziesięcioma oryginalnymi przepisami kuchni włoskiej. Cirio zachęca również do wspólnych kulinarnych podróży po włoskich regionach na kanale YouTube.

rs 2016 06g 02

Włoska kuchnia to jedna z najstarszych i najbardziej cenionych kuchni świata.
Jej królem jest pomidor – pomodori albo „złote jabłko”. Przywieziony z Ameryki
przez europejskich odkrywców, szybko zadomowił się na dobre w ciepłym, włoskim klimacie i odtąd stał się niezbędnym warzywem kuchni we Włoszech. Jednym
z wiodących dostawców i producentów włoskich przetworów pomidorowych jest marka Cirio istniejąca od 1856 roku.

Cirio w swojej ofercie posiada puszki pomidorów w kawałkach i puszki całych pomidorów bez skórki. W ofercie znajduje się również przecier pomidorowy Passata, do którego produkcji wykorzystywane są pomidory bez skórki przetarte na sicie
o bardzo małych oczkach, oraz
przecier Passata Rustica o bardzo gęstej konsystencji do produkcji, którego wykorzystuje się sita o dużych oczkach,  a końcowy produkt przypomina konsystencją tradycyjna, domową, włoska passatę. Na jego bazie przygotowywany jest inny produkt Cirio, Salsa Rustica, z dodatkiem bazylii i cebuli. Cirio to również sosy pomidorowe z dodatkiem warzyw,...



Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail