Jesień w Trentino to czas, w którym góry i doliny regionu przyciągają nie tylko kolorami, ale także smakami. Od serów dojrzewających na alpejskich halach, przez musujące wina Trentodoc, aż po soczyste jabłka z sadów – każdy weekend to okazja, by zanurzyć się w kulinarnej tradycji regionu.

OTO PRZEWODNIK PO NAJCIEKAWSZYCH FESTIWALACH SEZONU JESIEŃ 2025.
CheesFestiValdiSole – święto sera Casolèt Val di Sole, 6-22 września 2025 r.
Wrzesień w Val di Sole rozpoczyna się od prawdziwej uczty serowej. CheesFestiValdiSole to święto miękkiego i aromatycznego sera Casolèt, który od pokoleń powstaje z mleka krów wypasanych na alpejskich łąkach. To nie tylko degustacje, ale także spotkania z lokalną kulturą pasterską. W programie znajdują się wizyty w bacówkach i serowarniach, rodzinne wydarzenie Latte in Festa w Val di Ra
[...]Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl