Poznań: Nowy szef kuchni w Sheratonie

Nowym szefem kuchni w hotelu Sheraton Poznań został Krystian Szopka. Ma 31 lat, w branży pracuje od 11 lat. Kształcił się w szkole gastronomicznej w Pniewach, a pierwsze praktyki odbył w restauracji Podzamcze w Zbąszyniu. W ostatnim czasie pracował w hotelu Brovaria, w którym był zastępcą szefa kuchni. W hotelu Sheraton rozpoczął pracę w 2007 r., jako zastępca szefa kuchni Marka Niemca. Zdaniem Krystiana, dobry i zgrany zespół to podstawa sukcesu każdej restauracji. Ceni ludzi za ich ciekawe pomysły i eksperymentowanie w dążeniu do osiągnięcia idealnego smaku oraz wyglądu potraw. Krystian lubi kuchnię śródziemnomorską. űonaty, ma 2-letnią córkę Wiktorię.

Wydanie: 6/2008, AKTUALNOŚCI
W najnowszym wydaniu
 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail