Finał konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2012” coraz bliżej

2012-02-22

Za nami ekscytujący półfinał, który odbył się w dwóch turach: 17 stycznia i 14 lutego w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu. Wzięło w nim udział łącznie 25 uczniów, których zgłoszenia jury konkursowe uznało za najlepsze. Tematem tegorocznej edycji konkursu jest: „Łosoś i krewetka w towarzystwie dodatków z polskiej kuchni”. Kto wygra? O tym dowiemy się podczas finału konkursu, który odbędzie się 6 marca w Poznaniu.

 

Udział w konkursie „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej” to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, okazja do poznawania nowych trendów i technik kulinarnych oraz zastosowań produktów convenience. W tym roku po raz ósmy uczniowie szkół gastronomicznych, przyszli kucharze, stanęli w potyczce  o nagrodę główną.

Podsumowując pierwszy półfinał, przewodniczący jury Zenon Hołubowski – Executive Chef z Hotelu Hołubowski w Pile, podkreślił wysoki poziom zaprezentowanych potraw i profesjonalne przygotowanie uczestników. „Półfinaliści mieli dopracowane etapy tworzenia dań, nie było osób improwizujących podczas przygotowywania potraw” – komentuje Hołubowski.

Szczególną uwagę jury zwróciła jedna z uczestniczek, która działając zgodnie z najnowszymi trendami, wygenerowała minimalną ilość odpadów podczas...

Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail