Eksperyment kulinarny w Borach Dolnośląskich - wykwintnie i po staropolsku na Zamku Kliczków

2012-03-26

Kuchnia polska wielu osobom kojarzy się głównie z bigosem i pierogami. Dania te, choć bardzo smaczne, nie są raczej wyrafinowane. Gospodarze Zamku Kliczków postanowili odkryć przed swoimi gośćmi nowe oblicze polskiej gastronomii – pasztety wypiekane według tradycyjnych receptur, grzyby, owoce leśne i dziczyzna godne są królewskiego stołu, a zainspirowane tradycjami Borów Dolnośląskich.
Powrót do korzeni
Karta zamkowej restauracji przechodzi swoiste katharsis. – Chcemy stać się obrazem, na którym przedstawimy całą paletę barw charakteryzujących kulinaria dolnośląskie – mówi Łukasz Gubański, kierownik gastronomii Zamku Kliczków.  - Mamy zamiar zebrać w całość różnorodność kuchni z regionu i esencję tych zbiorów zaproponować naszym gościom. Nasze nowe menu oferuje potrawy z najlepszych gatunkowo mięs, ryb i naturalnych składników pochodzących z Borów Dolnośląskich –...

Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail