Tajlandia w pięciu smakach w restauracji Milk&Co

2012-11-13

O kuchni tajskiej można długo i smakowicie opowiadać, a róznorodnosc potraw i oryginalnosc skladników moze przyprawic tu o zawrót glowy. W listopadzie, to co w tajskiej kuchni najlepsze zaprezentuja w restauracji Milk&Co krakowskiego hotelu Radisson Blu szef kuchni Stanislaw Bobowski oraz szef kuchni z Tajlandii – Pongthep Aroonsang.
W listopadzie szef kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu – Stanislaw Bobowski oraz szef kuchni z Tajlandii – Pongthep Aroonsang zaprezentuja gosciom tutejszej restauracji Milk&Co sekrety tajskiej kuchni. „Potrawy tej zdaniem wielu – jednej z najlepszych kuchni swiata serwujemy w ramach listopadowego bufetu Surf&Turf w czwartki, piatki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Potrawom tajskim towarzyszy wybór ryb i owoców morza – przyrzadzanych wedlug zyczenia gosci, a takze przystawki, dodatki, zupy, desery. Jak zawsze obowiazuje nielimitowana konsumpcja dan” – mówi Stanislaw Bobowski. „Przygotowalismy wspólnie oryginalne menu, które mamy nadzieje, ze znów pozytywnie zaskoczy naszych gosci, a co wiecej przyblizy im nieco kuchnie i kulture tego kraju” – dodaje.

Jak obaj kucharze przyznaja – tajemnica tajskiej kuchni jest wybór odpowiednich skladników i kompozycja pieciu smaków: kwasnego, slodkiego, slonego, gorzkiego i pikantnego. Smak kwasny to zasluga przede wszystkim soku z limonki, oraz octu ryzowego, do uzyskania smaku slodkiego uzyc mozna cukru palmowego, ananasa lub miodu. Slony - zamiast z soli uzyskuje sie na przyklad z sosu...

Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail