Adam Chrząstowski o organizacji pracy restauracji w okresie świątecznym

2012-12-14

Okres świąteczny to dla branży restauracyjnej czas podwyższonej intensywności prac i przyspieszonego tempa ze względu na organizowanie licznych spotkań świątecznych dla firm. Adam Chrząstowski – szef kuchni krakowskiej restauracji Ancora oraz ambasador marki Tork podpowiada, jak zorganizować pracę w kuchni żeby przebiegła efektywnie i została zwieńczona zadowoleniem gości.


Aby praca była płynna i przebiegała bez zakłóceń należy zadbać o odpowiednie rozłożenie działań w czasie. „Zawsze, czy to przed świętami czy poza tym okresem, jesteśmy przygotowani na duży ruch. Tutaj jednak na etapie przyjmowania rezerwacji należy zastanowić się nad rozłożeniem ich w czasie” – radzi Adam Chrząstowski, szef kuchni restauracji w centrum Krakowa.

Kolejno, po sporządzeniu menu wigilijnych potraw trzeba zadbać o zakup produktów. Szczególną uwagę należy zwrócić na pochodzenie ryb, które są nierozłącznym składnikiem świątecznych dań. „Staram się korzystać z gatunków odławianych lub hodowanych w Polsce czy krajach sąsiednich, tak by skrócić odległość transportu i liczbę...


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail