Światowi eksperci kulinarni poznawali trzy natury Gdańska i Pomorskiego

2013-09-21

Za nami międzynarodowy projekt „Trzy natury Gdańska i Pomorza. Woda Łąka Las”. Na zaproszenie Miasta Gdańsk i Pomorskiej Regionalnej  Organizacji Turystycznej oraz inicjatorki akcji, gdańskiej restauratorki Justyny Zdunek (Metamorfoza, Gdańsk) dziennikarze i podróżnicy z Europy i Świata poznawali kulinarne uroki Pomorza.

r3 

Przez cztery dni uczestnicy projektu podróżowali, gotowali, smakowali, odkrywali produkty, a przede wszystkimi spotykali ludzi, którzy je tworzą. Gościem specjalnym wydarzenia był Mark Brownstein łowca smaków ze Stanów Zjednoczonych (www.foodhuntermark.com). W trakcie wydarzenia dziennikarze  zagłębili się w trzy różne historie kulinarne związane z naturami regionu: wodą, łąką i lasem. Zgodnie z filozofią "from farm to table" każdy dzień obfitował w liczne aktywności na łonie przyrody, a kończył wieczorną kolacją w jednej z trzech restauracjach będących partnerami akcji. Pomorskie produkty zostały brawurowo zinterpretowane przez utalentowanych szefów kuchni: Łukasza Toczka (Restauracja Metamorfoza, Gdańsk), Adama Woźniaka (Restauracja Hilton Mercato, Gdańsk) oraz Bogdana Gałązkę (Restauracja GothicCafe, Malbork).

r5 

Inauguracyjny wieczór rozpoczął się w Gdańsku, tego dnia zagraniczni gościemieli okazję zobaczyć miasto z zupełnie innej perspektywy. Rejs jachtem po Motławie, a następnie kulinarny spacer po centrum miasta pozwolił uczestnikom na zrozumienie istoty projektu.  Powitalny bankiet odbył się w gdańskiej restauracji Metamorfoza.

 


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail