Aranżacja w stopniu medium rare – czyli o wystroju nawiązującym do menu

2014-07-11

Drewno, skóra, szkło, ciepłe oświetlenie i industrialne elementy wystroju – to surowy koncept wnętrza nowej krakowskiej restauracji typu steakhouse. Autorami oryginalnego projektu są Jacek Grycaj z Grycaj Design oraz Grzegorz Kłos – właściciel restauracji.

IMG_5799-0000_ok

Restauracja Ed Red składa się z pięciu sal o łącznej powierzchni 160 m2, znajdujących się na parterze, które są w stanie pomieścić około 80 gości. Wnętrze zaprojektowane zostało w sposób surowy, z wykorzystaniem drewna, metalu, szkła i skóry. – Chcieliśmy połączyć elementy modnego obecnie we wnętrzarstwie stylu industrialnego z krakowskim klimatem, unikając jednocześnie jego charakterystycznej ciężkości. Restauracja położona jest w bliskim sąsiedztwie Rynku Głównego, dlatego w nawiązaniu do lokalnych tradycji, wszystkie elementy drewniane są olejowane, lampy pochodzą z odzysku, a podłogę pokrywa dębowy parkiet przedwojenny – mówi Grzegorz Kłos, właściciel i współautor projektu.


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail