Najnowsze trendy cateringowe

2014-11-04

Rynek gastronomiczny w Polsce co roku rośnie średnio o 2-3%. Z raportu firmy PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2013. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2013-2015” wynika, że wartość rynku gastronomicznego w Polsce wynosi około 18,5 mld zł. Z tego aż 4,5 mld złotych generują usługi cateringowe.



o spory „kawałek rynkowego tortu”, na którym zyskać mogą wysokiej jakości obiekty gastronomiczne. Co jednak zrobić żeby nasza oferta była oryginalna i konkurencyjna? Jakie trendy panują w cateringach? Na te pytania odpowiada Mariusz Tkaczyk specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Finger foods

To małe przekąski, mini dania, które spożywamy bez użycia sztućców i talerzy. Ich wielkość waha się pomiędzy 20 a 40ml. Finger food świetnie sprawdzają się na wszelkiego rodzaju imprezach, bankietach i koktajlach. Sposób podania oraz wielość na „jeden kęs” sprawia, że te mini potrawy są bardzo wygodne do jedzenia. W Qubus Hotel właśnie wprowadziliśmy specjalną ofertę finger food z ponad 60 małymi propozycjami. Proponujemy zarówno słone tartinki, mini sandwiche, mini vol-au-vent, czyli...

Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail