Jemy w Łodzi Food Fest

2017-09-06

W dniach 11-24 września Łódź stanie się kulinarną stolicą Polski. To termin, w którym po raz pierwszy odbędzie się Jemy w Łodzi Food Fest – dwutygodniowy festiwal kulinarny organizowany przez portal jemywlodzi.pl i Łódzkie Centrum Wydarzeń.

 

W imprezie weźmie udział 45 łódzkich restauracji, które łącznie przygotują dla swoich gości ponad 120 festiwalowych dań do wyboru. Tym, co wyróżnia Jemy w Łodzi Food Fest są tematyczne trasy kulinarne i liczne wydarzenia towarzyszące. W pierwszym tygodniu (od 11 do 17 września) startują trasy street foodu (burgery i spółka), kuchni azjatyckiej i owocowych słodkości, w drugim (od 18 do 24 września): grande pasta, czyli włoskie makarony, kuchnia roślinna i napoje na bazie kawy. Na tym nie koniec – dla fanów owoców morza i podrobów stworzono dwa tematyczne weekendy, w wybranych restauracjach będzie można również skosztować kilkudaniowych zestawów degustacyjnych.

Organizatorzy pomyśleli nie tylko o tych, którzy stołują się na mieście, ale też o miłośnikach gotowania. Dla nich przygotowano kulinarne pokazy, szkolenia, prelekcje i degustacje. Wśród 20 wydarzeń towarzyszących można wymienić między innymi spotkania z Samar Khanafer (autorką książki Hummus, za’atar i granaty), warsztaty kuchni azjatyckiej i włoskiej dla dorosłych i dzieci, degustację win, quiz sprawdzający wiedzę o łódzkiej gastronomii czy francuskie śniadanie w piekarni Montag. Cukiernia Cocoart’s wprowadzi gości w świat nowoczesnych deserów i lodów naturalnych, bariści z Owoców i Warzyw nauczą rozpoznawać dobrą kawę, piwowarzy z Klubopiwiarni opowiedzą, jak samodzielnie wyprodukować piwo, zaś w manufakturze Chocolate Story będzie można przygotować własne praliny.

Poza organizatorami, w przygotowanie Jemy w Łodzi Food Fest zaangażowali się również partnerzy wydarzenia: Kuchnie Świata (partner główny) oraz pozostali: studio kulinarne Book&Cook, firma Elpro i Idea Hub. Kuchnie Świata nie tylko zdradzą amatorom tajniki kuchni azjatyckiej, ale również zorganizują bezpłatne szkolenie dla łódzkich szefów kuchni, Book&Cook będzie gościł festiwalowych uczestników w swojej kuchni, Elpro (specjaliści od systemów sprzedażowych dla gastronomii) wspierają stronę informatyczną, a Idea Hub (przestrzeń coworkingowa) zorganizuje otwarte szkolenia biznesowe związane z tematyką gastronomii i kulinariów.

 

Więcej informacji na temat Jemy w Łodzi Food Fest udzielają:

Jemy w Łodzi: Izabella Borowska, tel. 609 57 2000, kontakt@jemywlodzi.pl


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail