E-commerce - narzędzie szefa kuchni

2017-11-23

Rynek e-commerce zmienia sposób działania wielu biznesów, w tym również restauracji. Jest to ważny element, który wpływa na sposoby zaopatrzenia kuchni w produkty niezbędne do gotowania, jednocześnie pomagając zaoszczędzić czas poprzez wykorzystanie platformy online.

FMCG to branża, która nie tylko mocno się rozwija. Według przewidywań, większa część jej obrotu przeniesie się do strefy online. Z wyników raportu firmy Kantar „Winning Omnichannel” możemy wyczytać, że hiper i supermarkety w roku 2016 miały 52% udział w rynku, co daje o 1,2 punktów procentowych mniej w porównaniu do wcześniejszego roku. Jednocześnie zauważono, że wraz ze spadkiem udziałów sklepów stacjonarnych w rynku FMCG, wzrosła sprzedaż poprzez platformy e-commerce. Przewiduje się, że w 2021 roku jedynie 48% rynku będą tworzyły sklepy wielkopowierzchniowe.

Dotyczy to nie tylko segmentu detalicznego, ale i hurtowego. W odpowiedzi na tak zmieniający się rynek powstały platformy internetowe, takie jak Hurtum.pl, gdzie można zaopatrzyć się we wszystkie produkty kulinarne dla biznesu. Dzięki takim rozwiązaniom, mamy stały dostęp do naszych zamówień, możemy tworzyć cykliczne zakupy towarów i przeglądać szeroką ofertę producentów. Na platformach e-commerce skierowanych do restauracji znajdują się nie tylko produkty z dłuższym terminem ważności, ale i świeże warzywa,...


Komunikaty Branżowe
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail