Rusza sezon wigilii firmowych

2017-11-24

Z roku na rok coraz więcej firm decyduje się na organizację spotkania świątecznego dla swoich pracowników. Świadczy o tym chociażby ogromne obłożenie sal i restauracji już od początku grudnia. Natomiast duże zainteresowanie usługami cateringowymi w tym okresie to także wyzwania i ryzyka dla firm je świadczących. Jak zabezpieczyć firmę przed przykrymi niespodziankami – finansowymi i wizerunkowymi?

rs 2017 10av 05

Serwis Praca.pl przeprowadził badanie, z którego wynika, że blisko połowa ankietowanych (49%) jest przeciwna organizacji spotkania wigilijnego w pracy. Jednocześnie jednak pracodawcy coraz chętniej organizują firmowe wigilie, zapraszając na nie często także rodziny pracowników i traktując je jako sposób na integrację zespołu, ale też zaprezentowanie się z dobrej strony. Takie spotkanie ma zwykle podobny przebieg. Podziękowania dla pracowników, podsumowanie roku działalności firmy, życzenia wesołych świąt i dzielenie się opłatkiem – to kilka z jego podstawowych elementów, po których uczestnicy przystępują do części mniej oficjalnej, czyli spożywania przygotowanych potraw. Jako że wigilia firmowa to często przedsięwzięcie na kilkadziesiąt a nawet kilkaset osób, staje się ona dużym wyzwaniem logistycznym dla organizatora. Tym bardziej, że zamawiającemu usługę zależy w tym czasie bardziej niż kiedykolwiek, by spotkanie przebiegło perfekcyjnie. Jednym z problemów, z którym muszą zmierzyć...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail