Kamil Wojtasiak - Mistrz Polski Sommelierów 2018

2018-06-05

Nowym   Mistrzem   Polski   Sommelierów   jest   Kamil   Wojtasiak   z   warszawskiej   restauracji Butchery   &   Wine.   Młody,   zaledwie   28-letni   Wojtasiak,   pokonał   w   finale   ubiegłorocznego wicemistrza, Macieja Sokołowskiego, który prowadzi własną firmę szkoleniową w Poznaniu oraz   Łukasza   Głowackiego   z   poznańskiej   restauracji   Muga.  

IMG 8437

W   XVIII   edycji   mistrzostw startowało   22   topowych   sommelierów   pracujących   w   Polsce   i   zagranicą,   należących   do Stowarzyszenia Sommelierów Polskich – organizatora Mistrzostw. Konkurs certyfikowany przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Sommelierów (ASI) miał dwa etapy:   zamknięte   eliminacje   z   testem   z   wiedzy   o   winie,   pisemną   degustacją   i   praktyczną częścią indywidualną oraz finał rozgrywany przed publicznością.  Podczas finału zawodnicy mieli...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail