Rezerwacja i zamówienia online dają zyski

2015-04-15

Według prognoz PMR polski rynek HoReCa wzrośnie w tym roku o 3,4 proc., do 24,2 mld zł. Przystosowując się do zmian na rynku restauratorzy nie mogą skupiać się jedynie na menu i wystroju lokalu. Równie ważne jest wykorzystywanie nowoczesnych rozwiązań marketingowych i komunikacyjnych. Przekonali się o tym m.in. menedżerowie ponad 40 lokali z 5 sieci, które od początku roku zdecydowały się na wprowadzenie rozwiązań oferowanych przez firmę UpMenu.

Raport Konsument w restauracji przygotowany przez ARC Rynek i Opinia i SGH w Warszawie, pokazuje, że Polacy najchętniej jadają w popularnych i rozpoznawalnych lokalach. 65% z nas korzysta z usług znanych pizzerii, a ponad połowa z oferty sieciowych restauracji. Jednym z powodów popularności jest ich liczba. W Polsce około połowa punktów gastronomicznych działa na zasadach sieci franczyzowych. Eksperci Profit system wskazują, że działalność w takiej formie udaje się tylko przy zachowaniu dbałości o rozpoznawalność marki oraz wysoką jakość świadczonych usług. Równie ważna dla potencjalnych franczyzobiorców jest także możliwość wykorzystania narzędzi pomocnych w prowadzeniu biznesu, między innymi systemów do kontaktu z klientami. Eksperci oceniają nasz rynek, jako dojrzały i wymagający, przez co jedynie dopracowane i przemyślane pomysły mają...

Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail