Nowe technologie owocują w kalifornijskich sadach

2018-07-25

W sierpniu rozpoczynają się zbiory śliwki w Kalifornii. Region słynie nie tylko z bycia technologiczną kolebką - Doliną Krzemową, ale i z najlepszych suszonych śliwek. Unikalny proces i wysokie standardy produkcji  sprawiają, że nie sposób pomylić ich z innymi. Jakość kalifornijskich śliwek doceniają zarówno profesjonalni kucharze, specjaliści ds. żywienia, jak i smakosze na całym świecie.

Większość amerykańskich śliwek rośnie w Kalifornii, w dolinie Sacramento, niedaleko od miejsca, gdzie po raz pierwszy zasadzono je w 1856 roku. Region odpowiada za 40% światowej i 99% amerykańskiej produkcji suszonych śliwek. Żyzne gleby, świetne warunki atmosferyczne oraz 150 lat doświadczenia sadowników sprawiają, że stali się oni czołowymi producentami suszonej śliwki na świecie. Hodowcy wypracowali unikalne, wysokie standardy produkcji, kontroli i przechowywania owoców, które gwarantują najwyższą jakość każdego owocu. Owoce poddawane są drobiazgowym zabiegom, aby zachować odpowiednią miękkość i wilgotność, a także walory zdrowotne i smakowe.

Latem w Kalifornii jest bardzo mało deszczu, więc hodowcy nawadniają sady, dzięki czemu mają większą kontrolę nad jakością owoców. Dają drzewom taką ilość wody, jaka jest im potrzebna do uzupełnienia tego, co jest dostępne pod ziemią. Śliwki zbierane są w sierpniu, kiedy owoce są wystarczająco miękkie i mają odpowiednią ilość cukru. Zbiory śliwki trwają w Kalifornii tylko 30 dni, tylko...


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail