Jak nowoczesne technologie wspierają letnią gastronomię?

2018-08-03

Utrzymanie świeżości produktów i dań to jedno z większych wyzwań, którym latem muszą sprostać właściciele gastronomii w wakacyjnych kurortach, zwłaszcza, że konkurencja w branży rośnie. Jak sobie z tym radzą? Na przykład korzystając z nowoczesnych technologii M2M.

  • Liczba placówek gastronomicznych w kraju w ciągu ostatniego roku wzrosła o ponad 1500 – wynika z „Małego rocznika statystycznego Polski 2018”;
  • Dla właścicieli lokali oznacza to, że aby zdobyć klienta, także w sezonie letnim, muszą wznieść swoje usługi na wyższy poziom i nie mogą pozwolić sobie na wpadki;
  • W jaki sposób to robią? Na przykład przy użyciu nowoczesnych technologii;

Trwający sezon wakacyjny sprawia, że częściej stołujemy się poza domem – najczęściej w stołówkach, smażalniach, restauracjach dostępnych w miejscowościach wypoczynkowych. W wielu przypadkach skala i tempo przygotowywanych posiłków mogą powodować obniżenie ich jakości, zarówno z powodu niewłaściwego przechowywania składników, produktów, jak i samego przyrządzania dań. Niestety, w Polsce od kilku lat notuje się coraz więcej zatruć pokarmowych. Jak wynika z aktualnych danych Ministerstwa Zdrowia jeszcze w 2014 roku w całym kraju...


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail