Przedstawiamy DineART

2018-08-29

DineART - impresjonizm, kubizm, pop art, sztuka, emocje… Rusza nowy projekt, który wprost łączy sztukę z estetyką użytkową: unikalny, pionierski koncept opisujący doświadczenie i doznania wokół stołu, o których decyduje więcej elementów niż tylko samo danie. Mecenasem projektu jest firma Dajar. Inauguracja odbędzie się już 5 września 2018 r. w Folwarku Łochów pod Warszawą, gdzie spotka się ponad 200 przedstawicieli polskiej sceny gastro.   

dineart claim 1920x1080 PL

Misja projektu to edukacja i rozwój rynku w zakresie stylizacji i sztuki wokół stołu oraz promocja osób, którzy tworzą te doznania. Zakłada on cykl wydarzeń, działań i spotkań oraz kompleksową współpracę z ekspertami w zakresie estetyki stołu: szefami kuchni, stylistami, sommelierami, florystami oraz reżyserami przyjęć.
„Jak myśleć dziś o tym, czego kilka dekad temu chcieli słynni awangardziści, a mianowicie - jak wpuścić sztukę do codziennego życia i pozwolić jej działać? Jak wykorzystać potencjał kreatywny dzisiejszych młodych malarzy i designerów?” Według kuratorki sztuki - Anny Theiss, która objęła opieką merytoryczną program wydarzenia „DineART to projekt, który wytycza nowy kanon w myśleniu o sztuce w kontekście stołu i kultury jedzenia. To przyjrzenie się różnym formom i mediom - od performansu, przez instalacje, po formy rzeźbiarskie - i pokazanie jak praktycznie mogą odnaleźć się one w kontekście wspólnoty ludzi jedzących posiłek. Dla środowiska biznesowego z branży Horeca to również zestaw praktycznych narzędzi, jak zaprosić sztukę i design do współpracy, która będzie owocowała dla klientów doświadczeniem w zupełnie nowym standardzie”.
Dania wybitnych szefów kuchni serwowane na pięknej zastawie mogą być dziełem sztuki. Odpowiednia aranżacja kolacji i przyjęcia to często przeżycie z pogranicza sztuki. Idąc dalej, perfekcyjny serwis wykonany przez „tańczących” kelnerów można określić...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail