W niedzielę 25 listopada odbyło się uroczyste podsumowanie jesiennej edycji Restaurant Week oraz wręczenie nagród restauracjom, które zdaniem gości uczestniczących w festiwalu były najlepsze.
W jesiennej edycji Restaurant Week wzięło udział niemal 85 tys. gości w restauracjach z 36 miast Polski Wydano w nich prawie 254 tysiące dań. Goście głosowali na najlepsze dania i restauracje, które je serwowały, a wyniki zostały ogłoszone 25 listopada podczas uroczystej gali. To ich głosy zadecydowały o zwycięstwie lokali. Oceniali oni przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę i atmosferę.
WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE
- Najlepsza przystawka: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie restauracji w karty menu, dzięki marce Luva wygrywa ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
- Najlepsze danie główne: Voucher o wartości 3 000 zł/brutto do wykorzystania w Dajar Horeca, dzięki marce Dajar HoReCa wygrywa Restauracja Isto (Katowice
- Najlepszy deser: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu restauracyjnego, dzięki marce Nespresso wygrywa Restauracja Isto (Katowice)
- Najlepsza obsługa: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal wygrywa, dzięki Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska wygrywa Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin
- Najlepsza atmosfera: „Kurs winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach 1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowski (Gościnność) wygrywa ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław
- I miejsce: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles sponsorowaną przez markę LOT Polish Airlines wygrywa Restauracja Isto (Katowice
- II miejsce: Roczny zapas KD + pakiet medialny sponsorowany przez markę Kropla Delice wygrywa ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław
- III miejsce: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley + fartuchy barmańskie sponsorowane przez markę Kinley Polska wygrywa Restauracja The Olive - Hotel Ilan w Lublinie
...