Nowi szefowie kuchni w Dwóch/3

2015-10-02

Warszawska restauracja Dwie/3, serwująca nowoczesną kuchnię śródziemnomorską w duchu fusion, wprowadza zupełnie nową kartę i nowych kucharzy. Zachowany zostanie dotychczasowy charakter miejsca, ale szefów kuchni będzie odtąd dwóch.

– Od teraz serce Dwie/3 – czyli kuchnia – będzie biło dwoma rytmami. Będziemy pierwszą w Warszawie restauracją zatrudniającą dwóch równorzędnych szefów kuchni. Dwie gastronomiczne drogi, dwa temperamenty, dwa pomysły – to sprawi, że w naszej nowej karcie nie zabraknie śmiałych, niebanalnych połączeń, których będzie można spróbować tylko u nas. Wierzymy, że po tych zmianach staniemy się absolutnie unikatowym konceptem na restauracyjnej mapie stolicy – mówi Katarzyna Rówienicz, właściciel restauracji Dwie/3.

Kuchnię poprowadzi tandem, który już miał okazję razem współpracować w takich lokalach jak Mondovino w Piasecznie czy Stacja Rynek w Warszawie. Nowymi szefami kuchni zostali Marek Kropielnicki, znany również pod pseudonimem Marco Blue oraz Michał Piotr Muśnicki, który swoją kulinarną drogę zaczynał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro.

– Chcemy odczarować kuchnię śródziemnomorską i pokazać jej nowoczesny, smakowity twist, którego wizytówką są nieszablonowe połączenia, nowatorskie metody przygotowania potraw, wykorzystujące m.in. techniki kuchni molekularnej. Naszą bazą i podstawą będą – jak do tej pory – oryginalne, najwyższej jakości produkty, które pozyskujemy od ekologicznych, sprawdzonych i doświadczonych, lokalnych producentów – komentuje Marek Kropielnicki, nowy szef kuchni restauracji Dwie/3.
– To, co najbardziej czujemy i kochamy w kuchni, czyli ryby, owoce morza i wysokiej jakości mięsa, będą bazą i motywem przewodnim proponowanych przez nas dań. Zależy nam na tym, by pokazać, że kuchnia śródziemnomorska to nie tylko tak bardzo popularne potrawy z Włoch, Francji czy Hiszpanii, ale również smaki północnej Afryki czy Turcji i Bliskiego Wschodu. Połączenie kulinariów tych rejonów oraz sukcesywne...

Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail