Kuchnia bez ograniczeń

2019-02-26

Współczesne kuchnie przestały wyglądać jak pomieszczenia, które trzeba odseparować od reszty domu. Przemyślane w każdym centymetrze, komfortowe, dopracowane w najdrobniejszych szczegółach, dopominają się  o potraktowanie równe strefie dziennej. Połączone z salonem za pomocą wyspy,  tworzą otwartą, rozległą przestrzeń, pełniącą ważną funkcję reprezentacyjną. Urządzone z dyskretnym szykiem i wspomagane inteligentnymi systemami wyposażenia są w stanie zadowolić nawet najbardziej wymagających.

dim 09

W nowym obliczu
Nowoczesne kuchnie przestają wyglądać jak podobne do siebie masywne monolity. Jednolite powierzchnie wysokiej zabudowy pełnią teraz rolę tła dla wyspy, która zaczyna odgrywać w kompozycji główną rolę. Kuchnie stają się przez to zdecydowanie bardziej przyjazne. Układ, w którym gotujący gospodarze stoją frontem do domowników i gości o wiele bardziej sprzyja rozmowom i integracji. Poza prymatem funkcji i wygody dla projektantów coraz ważniejszy staje się estetyczny potencjał dopracowanego detalu. Wyposażone w najnowocześniejsze rozwiązania  kuchnie Poliform Kitchens, czy kultowe już kolekcje SieMatic, które znajdziemy w ofercie  Studio Forma 96, to prawdziwy majstersztyk nowoczesnego projektowania. Nie tylko ujmują estetyką formy, ale przy bliższym poznaniu odsłaniają przed nami wyjątkowej klasy detale.
„Kuchnie z segmentu premium, o które pytają nasi klienci, skupiają na sobie uwagę wyrafinowanym wzornictwem. Wprowadzamy do nich  jak najwięcej elementów naturalnych, bez zbędnych udziwnień. Niezależnie od powierzonego nam metrażu, ambicją pozostaje wciąż wykorzystanie każdego centymetra  i ukrycie zbędnego wyposażenia; przygotowanie maksymalnie funkcjonalnego wnętrza, do którego inwestor będzie mógł dodać coś od siebie. W ofercie Studio Forma 96 znajdują się bliskie naszemu stylowi propozycje, które dobrze współgrają z dużymi przeszkleniami, otwierającymi dom na naturę. Dobrze jeśli korespondują stylistycznie z wykończeniem tarasu i meblami ogrodowymi” – mówią architekci Aga Kobus i Grzegorz Goworek z pracowni Studio O.

Spójność nastroju
W kuchniach otwartych na salon i ogród kluczowe staje się wizualne...


Komunikaty Branżowe
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail