Ruszyła 12. edycja prestiżowego konkursu Wine&Food Noble Night. Znamy listę zakwalifikowanych do konkursu zespołów kulinarnych z całego kraju.
Organizatorzy 12. edycji Wine&Food Noble Night odkrywają nowe oblicze konkursu. Wybrane w ogólnopolskich eliminacjach zespoły restauracyjne na oczach gości przygotują dwudaniowe menu, które podlegać będzie ocenie Jury Profesjonalnego, ale też publiczności.
Podczas gali poznamy najlepszą drużynę, a scenariusz wydarzenia toczyć się będzie wokół społecznie zaangażowanych tematów. Osią wydarzenia, którego finał będzie 12 października w Warszawie, będą ważne społecznie tematy, takie jak ochrona jakości produktów, czystość wód i powietrza, trendy wege i less waste.
Przyszłość jest w naszych rękach i… na talerzach
Organizatorzy tegorocznej, 12. już edycji Wine&Food Noble Night za hasło przewodnie wydarzenia wybrali Future starts now. Tym samym zwracają uwagę na to,
że nadszedł już najwyższy czas - także dla osób związanych ze sztuką kulinarną -
na dostrzeżenie niebezpieczeństw i konieczność wdrożenia zmian, których tak bardzo,
dla przetrwania, potrzebuje nasza planeta. Kampania informacyjna związana z konkursem toczyć się ma wokół społecznie odpowiedzialnych tematów, zagrożeń, trendów i możliwości, którymi dysponuje świat gastronomii. Od 11 lat Wine&Food Noble Night był swoistym przewodnikiem po polskich trendach restauracyjnych, wskazując najciekawsze i najbardziej obiecujące miejsca na kulinarnej mapie Polski. Od tegorocznej edycji organizatorzy konkursu mają ambicję nie tylko wyznaczać ścieżki turystyki kulinarnej w kraju, ale dodatkowo pokazywać, jak jeść wartościowo i minimalizować negatywne skutki dla naszej planety.
Odpowiedzialność zaczyna się w...