Gruzińskie i ormiańskie dania, które pokochali Polacy

2019-09-03

Kuchnia gruzińska zajmuje pierwsze  miejsce w sondażach na temat smaków, które Polacy chcieliby spróbować w 2019 roku. Nic dziwnego, bo jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i sycąca.Podpowiadamy jakie dania cieszą się największą popularnością w gruzińsko-ormiańskich restauracjach.

 Gruzja

-  Podstawą kuchni gruzińskiej są mięsa. Dania przygotowywane są głównie na bazie wieprzowiny, wołowiny i jagnięciny, do których dodaje się przede wszystkim bakłażany, pomidory i paprykę, które są podstawowymi warzywami w Gruzji.
W kuchni ormiańskiej ważne miejsce zajmują również kasze, z których najpopularniejsza to bulgur. – mówi Levan Dumbowski, szef kuchni restauracji gruzińsko-ormiańskiej Leo’s Marani. 

Oto lista dań, które...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail