Plakiety Michelin rozdane w Krakowie 21 listopada

2019-11-25

21 listopada natomiast  w restauracji Trzy Rybki w Hotelu Stary w Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin. W ceremonii uczestniczyła również Zastępca Prezydenta Miasta Krakowa Anna Korfel-Jasińska, która wspólnie z Prezydentem Akademii wręczyła prestiżowe wyróżnienia najlepszym krakowskim restauracjom.  

 Nagrodzeni Plakietami Michelin Krakow 2019

Po zakończeniu części oficjalnej, rozpoczęła się uroczysta kolacja podczas której goście mieli okazję spróbować menu, przygotowanego specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni restauracji Trzy Rybki – Krzysztofa Żurka i jego zespół. W menu znalazły się m.in. żurek z ziemniaczanym krokietem, doskonały turbot z pianą z dorsza i ziołami, delikatna perliczka oraz soczysty kotlet jagnięcy z grzybami, zaś na zakończenie ciepła tartinka czekoladowa ze słonymi lodami karmelowymi. Dania uzupełnione zostały o specjalnie dobrane wina: Finca San Cibrao, CM Prestigio oraz Matarromera Prestigio z hiszpańskiej winnic Bodega Matarromera i Bodega Carlos Moro. W trakcie wieczoru na gości czekała również wyjątkowa degustacja najlepszego polskiego kawioru marki Antonius Cavior – jednego z liderów na rynku europejskim. Polskie „czarne złoto” cieszyło się ogromnym zainteresowaniem wśród zgromadzonych szefów kuchni, restauratorów i zaproszonych gości. Partnerami kolacji wręczenia Plakiet Przewodnika Michelin 2019 w Krakowie były marki: Olivia Business Centre, Wiśniowski, Dajar Horeca i marka Ambition, Kinga Pienińska, Thermomix, Antonius Caviar oraz Sobrevino.

Plakiety Przewodnika Michelin to dekoracyjne elementy zaprojektowane i wykonane przez Michelin po raz 3 w historii polskiej gastronomii, które pozwolą klientom zidentyfikować restauracje wyróżnione w Przewodniku Michelin 2019 Main Cities of Europe. Plakiety są potwierdzeniem przynależności do „rodziny Michelin” – grona ponad 20.000 restauracji na świecie, wyróżnionych w czerwonym przewodniku. Projekt Plakiet Michelin wystartował kilka lat temu dla kilkunastu krajów na świecie, m.in.: Francji, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Belgii, Luxemburga, Niderlandów, Szanghaju. Od 2017 roku plakiety produkowane są również dla polskich restauracji.

Podczas wyjątkowego wieczoru, najlepsze restauracji...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail