Wiodące światowe targi dóbr konsumpcyjnych Ambiente obejmują trzy obszary - Jedzenie (Dining), Życie (Living) i Obdarowywanie (Giving). Od 7 do 11 lutego we Frankfurcie zostanie zaprezentowane to, co najważniejsze w spektrach dóbr konsumpcyjnych. Począwszy od tej edycji obszar restauracyjny zostanie poszerzony o osobną salę HoReCa.
Od 7 do 11 lutego 2020 r. międzynarodowa branża dóbr konsumpcyjnych skupi się na wiodących światowych targach Ambiente we Frankfurcie, aby zająć się nowymi trendami w zastawie stołowej, wyposażeniu kuchennym, artykułach gospodarstwa domowego i wypoczynkowych, a także prezentami, dekoracją i aranżacją wnętrz. - Ambiente jest centralnym ośrodkiem dla całej branży dóbr konsumpcyjnych. Wystawcy z ponad 90 krajów wyznaczą trendy na rok 2020 i następne lata. Ponadto planujemy rozbudowę sali Dining, dlatego też nowa sala HoReCa - 6.0 będzie idealnym miejscem spotkań krajowych i międzynarodowych decydentów w segmencie hotelarskim. W ten sposób chcemy odpowiedzieć na specyficzne potrzeby branży. W przyszłości nasi goście będą mogli jeszcze bardziej skupić się na tematach, które łączą branżę hotelarską, zastawę stołową i wystrój wnętrz - mówi Nicolette Naumann, wiceprezes Ambiente.
W 2019 r. do Frankfurtu przyjechało 4 460 wystawców z 92 krajów, którzy zajęli ponad 306 tys. metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej brutto i prezentowali swoje nowe rozwiązania i innowacje przez pięć dni.
W 2020 r. HoReCa będzie miała swoją własną salę
Podczas Ambiente 2020 r. sala 6.0 przekształci się w dedykowaną strefę dining dla wystawców z sektora HoReCa (hotele, restauracje i gastronomia). Zajmą oni cały poziom, oferując wyspecjalizowany asortyment produktów. Przyjeżdżając do Frankfurtu będą mieli okazję zamówienia produktów do zastosowań reprezentacyjnych, zarówno z sektora HoReCa, jak i z kolekcji lifestyle’owych wystawców ze stref Living oraz Giving. Biorące udział w targach firmy specjalizujące się w tych kanałach dystrybucji można znaleźć w przewodniku Contract & HoReCa Guide.
W nowej sali będzie można spotkać około 100 wystawców z całego świata. Wśród nich znajdą się zarówno firmy z branży HoReCa, jak i bardziej wszechstronni wystawcy gastronomiczni...