„Jedz Pij Warszawo” już 25 i 26 stycznia

2020-01-17

25 i 26 stycznia w Pałacu Kultury i Nauki odbędzie się festiwal „Jedz Pij Warszawo”. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy. W programie wydarzenia między innymi: live cooking i degustacje, karnawał przekąsek i zakąsek, warsztaty kulinarne i koktajlowe, spotkania z najlepszymi szefami kuchni, sommelierami i barmanami, strefa WEGE WAWA i targ festiwalowy oraz pokazy, wykłady i debaty wokół tematu jedzenia i picia.

 Jedz Pij Warszawo grafika 1

W wielu miastach na świecie organizowane są festiwale i wydarzenia promujące lokalne produkty spożywcze i kulturę gastronomiczną. Taste of London, Madrid Fusion, Prague Food Festival, Copenhagen Cooking, Oktoberfest Monachium przyciągają zarówno miejscową społeczność jak
i tłumy turystów, promując miasto, kraj i ich kulinarne dziedzictwo.  Festiwal „Jedz Pij Warszawo” nawiązuje tradycją do legendarnej „Wystawy kucharsko-spożywczej” z 1902 roku, kiedy to nasza stolica, obok Wiednia i Frankfurtu nad Menem stała się jednym z pierwszych miejsc świętowania sztuki kulinarnej w Europie. Ambicją organizatorów wydarzenia jest pokazanie, jak na przestrzeni wieku zmieniały się gastronomiczne zwyczaje i upodobania. Goście festiwalu poznają kultowe warszawskie bary i restauracje lat dwudziestych i trzydziestych XX w. Bartosz Węglarczyk i jego goście zaproszą na Rozmowy Mistrzów „PRL na widelcu”, w trakcie których gwiazdy kultury i estrady opowiedzą jak i gdzie się bawiła się warszawska bohema tamtych czasów.

- Pokazanie prawdziwego oblicza kulinarnych tradycji Warszawy to jeden z celów Festiwalu.
Nasza kuchnia w ujęciu historycznym jest naprawdę fascynującą przygodą. Warto zapoznać się z tym jak zmieniała się na przestrzeni lat, spróbować dań i trunków, które są prawdziwą...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail