3 x najlepsze włoskie wędliny – True Italian Taste

2020-02-20

To już drugie wydarzenie w ramach projektu promującego oryginalne, jakościowe włoskie produkty – True Italian Taste. Tym razem masterclass poświęcone jest włoskim wędlinom.

 prosciutto toscano DOP 4

Kiedy myślimy o włoskiej szynce, na myśl przychodzi nam pokrojona w cienkie plasterki, aksamitnie gładka i słodko-słona prosciutto. Jednak nazywanie każdej włoskiej szynki „prosciutto” to jak określanie każdego wina musującego jako „prosecco”. Dla wtajemniczonych prosciutto to smak i tekstura tak różnorodna jak odmienne są kuchnie poszczególnych włoskich regionów. Prosciutto di Parma to najbardziej znana włoska odmiana szynki peklowanej, ale konkuruje z nią wiele innych wędlin m.in. z Toskanii czy San Daniele. Czym się różnią między sobą? Smakosze...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail