Jak zwiększyć bezpieczeństwo przygotowania posiłków?

2020-04-02

Konieczność przestrzegania restrykcyjnych zasad higieny i czystości w lokalu gastronomicznym nie jest niczym nowym. Jednak obecna sytuacja wymaga od restauratorów, którzy sprzedają jedzenie na wynos lub w dostawie, wprowadzenia wzmożonych środków bezpieczeństwa. Niezwykle ważne jest zapewnienie pracownikom alkoholowych preparatów do mycia rąk i zwiększenie częstotliwości dezynfekowania powierzchni mających kontakt z dłońmi lub żywnością, najlepiej przy użyciu środków o potwierdzonym działaniu przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2.

 food safety Ecolab 2

Restauracyjna kuchnia to miejsce szczególnie wrażliwe i podatne na rozprzestrzenianie się wszelkich mikroorganizmów chorobotwórczych. Wiemy to nie od dziś, dlatego lokale gastronomiczne mają opracowane plany mycia i dezynfekcji. Stosowanie się do zaleceń WHO oraz działania zgodne z Dobrą Praktyką Higieniczną (GHP) pozwalają ograniczyć do minimum ryzyko transmisji patogenów. W obecnej sytuacji kluczowe jest natomiast pilnowanie przestrzegania wypracowanych procedur,...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail