Polscy kucharze apelują: Gotujmy i jedzmy bardziej roślinnie!

2020-10-21

20 października obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni – z tej okazji szefowie kuchni z całej Polski pokazują, jak zadbać o zdrowie nasze i planety, a przy tym zrobić to pysznie.

vegetable skewer 3317060 640

Jednym z ostatnich hitów Netflixa jest film dokumentalny „A Life On Our Planet”, który budzi do głębokich refleksji na temat naszej przyszłości. Lubiany i szanowany Sir David Attenborough przyznał, że Musimy zmienić naszą dietę, bo planeta nie jest w stanie utrzymać miliardów mięsożerców” – a nasza dieta powinna być bardziej oparta na roślinach.

Popularność diety roślinnej stale rośnie: Tarczyński wprowadza na rynek wegańskie kabanosy, Żabka – kanapki z zamiennikami mięsa, sieci restauracji rozwijają menu o opcje roślinne. Coraz więcej osób chce ograniczać lub wykluczyć ze swojej diety produkty pochodzenia zwierzęcego. Choć pozornie może się to wydawać niełatwe, ambasadorzy i ambasadorki Chefs for Change, projektu zrzeszającego szefów i szefowe kuchni z całej Polski, udowadniają, że wcale tak nie jest i zaczynają zmianę od siebie – we własnych restauracjach, bistrach i...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail