Kulinarne transformacje

2014-06-10

Gusta i zwyczaje Polaków od lat ulegają ciągłym przemianom. Chcąc jak najszybciej dorównać krajom zachodnim, staramy się przy tym nadrobić nie tylko zaległości technologiczne czy finansowe, ale i te bardziej obyczajowe. Standardem jest już jadanie poza domem.

1

Trendy żywieniowe

Jak podają statystyki GUS, liczba lokali gastronomicznych w Polsce od 10 lat nieustannie wzrasta, a nasi rodacy coraz chętniej korzystają z możliwości zjedzenia posiłku poza domem. Jest przy tym z czego korzystać, bo od dłuższego czasu jak na drożdżach wyrastają w polskich miastach kuchnie świata. Dużą popularnością cieszą się np. sushi bary i inne lokale z daniami azjatyckimi, a restauracje włoskie potrafią nawet składać się na całe kompleksy gastronomiczne. Na szczęście coraz częściej nad przygotowywaniem takich posiłków z danego zakątka globu czuwają rodowici kucharze. Oczywiście z drugiej strony, wciąż silną pozycję ma tradycyjna kuchnia polska, która w wielu przypadkach nabiera...

Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail