food delivery

Chef’s Ghost Kitchen – nowy gracz w sektorze food delivery

2021-04-07

Czy czeka nas rewolucja w zamówieniach jedzenia na wynos? Jak nowy koncept ghost kitchen zamierza zdobyć serca Warszawiaków?

Chefs opakowania

Różne kuchnie świata. Jedno zamówienie. Jedna dostawa – to hasła przewodnie nowego konceptu gastronomicznego typu ghost kitchen, który w pełni realizuje ideę wirtualnych restauracji. Nie odwiedzicie ich lokali, nie usiądziecie przy stolikach. Chef’s Ghost Kitchen to miejsce, którego sednem jest kuchnia i to nie jedna.

Nadciąga rewolucja

Możliwość miksowania różnych kuchni w jednej dostawie to zdecydowanie nowość na rynku. Trend ten już dawno pojawił się w Stanach Zjednoczonych i szybko podbił solidny kawałek sektora food delivery. Wraz z pojawieniem się COVID-19 i wielkiego kryzysu dla branży gastronomicznej, idea ghost kitchen zyskała również zainteresowanie wśród restauratorów europejskich. We Francji można znaleźć już ponad 1 500 punktów gastronomicznych działających jako shadow kitchen. Euromonitor szacuje zaś, że wartość rynkowa tego segmentu do 2030 roku wzrośnie nawet do 1 tryliona dolarów.

„Doświadczenia ostatnich...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail