Konferencja Food Meets Science 2021

2021-07-30

FOOD MEETS SCIENCE jest jednym z głównych wydarzeń The Best Chef Awards i odbędzie się 13 września 2021 roku w Amsterdamie. Jest to interdyscyplinarna konferencja łącząca świat nauki z gastronomią.

BYKewEHs

 

 Podczas konferencji odbędą się liczne pokazy gotowania oraz inspirujące prezentacje, które skupią się wokół dwóch głównych tematów: FOOD AND SPACE oraz MEAT - NO MEAT. Stacy Pyett poprowadzi prezentację: Weird, Wild and Delicious o nowych źródłach białka; Ariette Matser będzie mówić o The science behind plant-based burgers oraz Marleen Onwezen o Finding Flexitarians: co napędza konsumentów? Wszyscy prelegenci to naukowcy z Wageningen University & Research; partnera wydarzenia i przodującej instytucji w zakresie zrównoważonego rozwoju.

Wśród pokazów kulinarnych: Fatmata Binta (Fulani Kitchen) zaprezentuje swoje nowe wegetariańskie menu, jednocześnie opowiadając uczestnikom o swoich projektach rolniczych dla kobiet w Afryce; Rüdiger Brummer z Nice to Meat wyjaśni, na czym polega bycie „sommelierem mięsnym”, a David Muñoz (DiverXo) przywiezie do Amsterdamu swoje światowej sławy potrawy.

K8q4CyWQ

FOOD AND SPACE, drugi temat tegorocznej konferencji Food Meets Science, zabierze nas wprost do gwiazd. Loty w kosmos, od zawsze pobudzały wyobraniczłowieka. W tym roku połączymy astronautów, ekspertów i naukowców, aby posłuchaich prezentacji dotyczcych ywienia w kosmosie. Poczwszy...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail