Warszawska Wola coraz śmielej zaznacza swoją obecność na kulinarnej mapie Stolicy. To zasługa Browarów Warszawskich, które zapraszają do odwiedzenia wyjątkowych i jedynych takich w Polsce konceptów restauracyjnych. Świątynia sportu Roberta Lewandowskiego, Gastronomja ze smakami dawnej Stolicy i francuskim akcentem czy Browar Warszawski w kolebkach XIX leżakowni - to tylko kilka z 35 oryginalnych restauracji, delikatesów i kawiarni znajdujących się w Browarach. Poniżej podpowiadamy, gdzie jeszcze warto zajrzeć!
Japonia w Warszawie
Japonka to koncept “cool casual”, który z miejsca podbił serca stołecznych smakoszy japońskich smaków. Stworzony został przez Dawida Uszyńskiego oraz Linh Nguyen, którzy menu dopracowali tak, aby móc dzielić się najlepszymi kąskami, a posiłek stanowił przejście przez różne techniki kulinarne. Pod pałeczkami znajdziemy mistrzowsko przyrządzane surowe ryby, tempurę, nigiri czy dania nawiązujące do kuchni peruwiańskiej. A to wszystko w eleganckiej przestrzeni, do której prowadzi energetyzująca muzyka! Twórcy Japonki zgodnie przyznają, że wyróżnikiem nowego miejsca na mapie Browarów Warszawskich jest poszanowanie dla produktu czy ekologii. Poza sashimi i sushi, można tutaj spróbować dań z grilla robata czy japońskiej wołowiny. Japonka to także pierwsze omakase w Polsce. Już 10 października goście będą mieli okazję skosztować japońskich alkoholi premium sparowanych z wykwintnymi daniami z Kraju Kwitnącej Wiśni. Wszystkie szczegóły na temat wydarzenia oraz możliwość zapisów są dostępne na kanałach społecznościowych restauracji Japonka.
Tańcz...
to po hiszpańsku “Baila”. Choć słowo to ma iberyjskie korzenie, to budzi skojarzenia z żarem Ameryki Południowej. Jest wezwaniem do...