Ikony kuchni roślinnej otwierają dwa lokale na warszawskiej Woli

2021-10-25

Od lat przekonują, że wegańskie jedzenie nie boli i jest ucztą dla zmysłów. Teraz otwierają kolejne lokale w Warszawie – azjatyckim ramenem Umamitu i roślinnymi burgerami Papuvege podbiją podniebienia gości w Fabryce Norblina. Pierwsza polska kobieta-food truckera, Laura Monti i prowadząca od lat kultową sieć restauracji Tel Aviv Urban Food, Malka Kafka łamią stereotypy street foodu.

Malka Kafka i Laura Monti 

- Nie jestem ortodoksem, kocham łączyć kuchnie kontynentów w jednym daniu. Mając 20 lat jeździłam food truckiem Papuvege po festiwalach muzycznych i konwentach tatuażu. W czasie rocznej podróży po Azji zakochałam się w uderzeniu smaków Tajlandii i Indonezji, które chciałam przenieść do Europy. I tak otworzyłam pierwszy lokal w Łodzi. Za nami ciężki czas pandemii, ale rozwijamy się, co mnie napędza jeszcze bardziej - mówi Laura Monti, kreatorka smaków w kuchni Tel Aviv Urban Food, Umamitu i...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail