Wyniki Plebiscytu Gości jesiennej edycji Restaurant Week. Festiwal trwał od 8 września do 3 października, a wybrało się na niego prawie 85 tysięcy Gości. Po odbytej wizycie w restauracji mieli szansę na ocenienie dania, obsługi i atmosfery w ponad 300 najlepszych restauracjach w kraju. Jak przedstawiają się wyniki jesiennej edycji? Poniżej zdradzamy zwycięzców!
W tej edycji Festiwalu Goście oceniali restauracje w kilku kategoriach – przystawka, danie główne, deser, obsługa, atmosfera. Został wyłoniony również najlepszy debiut oraz najpopularniejsza restauracja. Która restauracja wypadła najlepiej?
W jesiennej edycji zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości Restaurant Week została restauracja ZEST w Rzeszowie, którą okrzyknięto “Najlepszym debiutem” oraz przyznano pierwszą nagrodę w kategorii “Najlepsza atmosfera”. Na drugim miejscu znalazło się Forum Kulinarne z Wrocławia, które wg. opinii Gości Festiwalu miało najlepszą przystawkę, a także zostało ogłoszone “Najpopularniejszą restauracją”. Trzecie miejsce na podium uzyskał Taki Pan Pstrąg, który otrzymał nagrodę za “Najlepszy deser”. W kategorii “Najlepsze danie główne” zwyciężyła warszawska restauracja Bursztynowa Bistro, a w kategorii “Najlepsza obsługa” Ważne Miejsce w Katowicach. Gratulujemy!
Oprócz uznania ze strony Gości, restauracje otrzymają także wyjątkowe nagrody! Za pierwsze miejsce restauracja ZEST zostanie nagrodzona okładką oraz wywiadem w magazynie Nowości Gastronomiczne. Za drugie miejsce Forum Kulinarne otrzyma voucher o wartości 2 tysięcy złotych od Makro, natomiast restauracja Taki Pan Pstrąg za miejsce trzecie zostanie nagrodzona voucherem w wysokości tysiąca złotych również od firmy Makro. Oprócz tego każda z restauracji na podium otrzyma zestaw garnków od Dajar, sery długodojrzewające od Spomlek oraz roczną prenumeratę od Foodservice i magazyn Kukbuk.
Nagrodzeni zostaną również zwycięzcy w poszczególnych kategoriach. Restauracja Bursztynowa Bistro za “Najlepsze danie główne” otrzyma voucher o wartości tysiąca złotych na wypożyczenie sprzętu bankietowego lub konferencyjnego od Gastro Magic oraz -50% na prowizję przy kolejnej edycji Restaurant Week. Taki Pan Pstrąg za zwycięstwo w kategorii “Najlepszy deser” będzie mógł wziąć udział w szkoleniu baristycznym od Segafredo. Restauracja ZEST, czyli “Najlepszy debiut” i zwycięzca kategorii “Najlepsza atmosfera”, zostanie nagrodzona publikacją w mediach patronackich w ramach kolejnej edycji Festiwalu, otrzyma 10 zaproszeń dwuosobowych na kolejny Restaurant Week oraz...