patronat medialny

Złote Widelce rozdane!

2022-04-28

Po raz XI Fundacja WIP Warto Im Pomóc w ramach konkursu „Polska od Kuchni” nagrodziła Złotym Widelcem najlepsze restauracje w całej Polsce. Wręczono 46 statuetek, w tym przyznano  7 nagród specjalnych. W dotychczasowych dziesięciu  edycjach akcji nominowanych było ponad 3 800 restauracji, 1 119 z nich uczestniczyło w akcji, 420 laureatów odebrało nagrodę Złotego Widelca.

AJY1563 300dpi

Tegorocznym partnerem merytorycznym konkursu było Europejskie Stowarzyszenie zrzeszające kucharzy i szefów kuchni w Zjednoczonej Europie, polski oddział Euro-Toques Polska (ETP) oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Podczas uroczystej Gali, która odbyła się w warszawskiej Restauracji STIXX BAR & GRILL, wręczono  statuetki „Złotego Widelca” dla najlepszych restauracji w kategoriach: restauracja hotelowa i autorska, kuchnia polska, śródziemnomorska i międzynarodowa, azjatycka, bary bistro i cukiernie. Po raz pierwszy nagrodzono restauracje 2 domów weselnych.

Konkurs pozyskał  2 nowych Ambasadorów  a zostali nimi Giancarlo Russo były  prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce( FIC Polonia)   oraz Marcin Soból Prezes europejskiego stowarzyszenia szefów kuchni Euro Toques Polska. Tytuł arcymistrza sztuki kulinarnej otrzymało 3 wybitnych kucharzy. Krzysztof Szulborski, Robert Sowa oraz Kurt Scheller.

Ujrzał również światło nowy projekt w konkursie CHEF S CHOIS    WYBÓR SZEFÓW KUCHNI.To projekt w którym Kapituła składająca się z najbardziej znanych autorytetów polskiej gastronomii .  przyznaje najlepszym firmom branży HORECA w Polsce wyróżnienia za najlepszy produkt używany w gastronomi.              SER BURSZTYN – KTÓRY W TYM ROKU OBCHODZI 20  LECIE ISTNIENIA NA POLSKIM RYNKU został pierwszym laureatem.

AJY2658 300dpi

fot. Giancarlo Russo, Waldemar Pórek, Krzysztof Szulborski 

XI edycja Konkursu „Polska od Kuchni” odbywała się po raz pierwszy od dwóch lat w normalnym trybie konkursowym. Jurorzy w ciągu dwóch miesięcy  odwiedzili blisko 100 punktów gastronomicznych i przekazali organizatorowi oraz Kapitule recenzje restauracji zawierające ocenę uwzględniającą: menu i forma prezentacji menu, ocena serwowanych dań wraz z formą podania i wyglądem posiłku, smak, dodatkowo premiowane jest danie specjalne promowane w menu, lokal i jego klimat, aranżacja wnętrz, jakość obsługi oraz czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania klientowi w wyborze dań, wygląd personelu, sposób podawania rachunku. Od jedenastu  lat akcja „Polska od Kuchni” wyłania najlepsze restauracje i jednocześnie rekomenduje miejsca gastronomiczne oraz eventowe w Polsce, które warto odwiedzić i wpisać na swoją mapę gastronomicznego szlaku. Nagrodzone „Złotym Widelcem” restauracje, bary i cukiernie są wizytówką miast i  regionów, przyciągają swoimi wysokimi standardem serwowanych dań oraz bogatą kompozycją smaków.

LAUREACI

 1. SZEF KUCHNI ROKU 2022 W POLSCE                                                                                   

 JACEK KEMPA  RESTAURACJA WOŁA WINA WROCŁAW

2. ODKRYCIE GASTRONOMICZNE ROKU 2022  W POLSCE                                                 ...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail