gastronomia

Startuje sezon letni nad morzem

2022-06-08

Początek roku dłużył się niemiłosiernie. Uszczypliwa końcówka zimy. Potem chłodne przedwiośnie. Pojawiający się i znikający jak kamfora koronawirus. No i w końcu - nieciekawa sytuacja na wschodzie. Te wszystkie przypływy i odpływy odcisnęły (i nadal odciskają) swoje piętno na działalności lokali gastronomicznych w Polsce. Wiadomo, aby móc przetrwać potrzebna jest wola walki, ogromne pokłady kreatywności i przemyślana strategia. Nam się udało. Teraz szykujemy się na sezon letni i wierzymy, że będzie lepiej. No dobra, jesteśmy tego pewni (...)". Tak o ostatnich miesiącach i nadchodzących wakacjach mówi Klaudia Świerczyńska, menadżer restauracji, położonej w małej wiosce rybackiej Kuźnica na Półwyspie Helskim.

morski zajac 8

Morski Zając - bo to o nim mowa - w tym roku świętował swoje drugie urodziny. Lokal rozpoczął działalność w kwietniu 2020 roku, w środku pandemii. To dzięki ciekawej ofercie, nowatorskim rozwiązaniom i wyjątkowym klimacie panującym we wnętrzu restauracji, goście, przez cały rok chętnie tutaj zaglądali. W tym roku, team Zająca rozpoczął realizację nowego projektu o nazwie Baltissima. Co się za nim kryje? Jakie plany szef kuchni i jego załoga mają na nadchodzące miesiące? Czy mają jakieś asy w rękawie? Dowiedzmy się!

Przede wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji urodzin – życzenia spóźnione, ale jak najbardziej szczere. Jak to jest być już dwulatkiem?

 Dziękuję! Fantastycznie! Nie braliśmy pod uwagę innego scenariusza, jak tylko ten, w którym, kolejny rok po otwarciu, zapraszamy naszych gości do tętniącej życiem restauracji. W Morskim Zającu, gości, już w progu wita uśmiechnięta obsługa, na talerzu można znaleźć dania inspirowane porami roku, a za oknem rozciąga się najpiękniejszy widok na zatokę. To my w całej okazałości – gościnni, pracowici, unikatowi. Bardzo się cieszę, że jesteśmy w tym położeniu, w którym się znaleźliśmy – cali i zdrowi. Przez te dwa lata wiele się wydarzyło, nabraliśmy doświadczenia, zrealizowaliśmy mnóstwo pomysłów, przyjęliśmy setki zamówień.

 Dlaczego właśnie Kuźnica?

 Kuźnica towarzyszyła właścicielom restauracji od małego dziecka. To...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail