Szybki i smaczny lunch? A może przyjemny wieczór spędzony w gronie najbliższych przy muzyce na żywo? To doskonała kuchnia i przyjemna atmosfera sprawiają, że towarzyskie spotkania stają się dla nas jeszcze cenniejsze. Szczególnie, gdy restauracja to coś więcej niż tylko punkt na mapie – miejsce, do którego chce się wracać. Jedna z poznańskich restauracji już od 10 lat tworzy niepowtarzalny klimat w centrum historycznego, fortecznego obiektu. 10 lat – to piękny wynik, niekwestionowany sukces i spore wyzwanie.
fot. Artur Szwacki
88 Concept – blisko człowieka
Filozofia, architektura, produkt i aura, które bliskie są człowiekowi. Tak w dużym skrócie opisać można EightyEight Concept, który towarzyszy obiektom znajdującym się przy ul. Wyspiańskiego 26 w Poznaniu. Koncept postawiony na dwóch ósemkach to także promowanie działań eko i smart w budynkach, które poddawane były rewitalizacji – jak miało to miejsce chociażby w City Parku, kompleksie, którego częścią jest restauracja Cucina 88. W XIX wieku mury te stanowiły część zespołu koszarowego, w którym w okresie międzywojennym stacjonował m.in. 15. Pułk Ułanów Poznańskich.
Pięknie zachowana cegła, drewniane stoły i krzesła, spotkanie tradycji z nowoczesnością, a przede wszystkim panująca wewnątrz serdeczna atmosfera – to wszystko najlepiej przeżyć na własnej skórze i zasmakować.
Z pasji do gastronomii
Pizza z pieca opalanego drewnem, sklep z winem, własna pracownia cukiernicza, a także zgrany zespół profesjonalistów – kucharzy, sommelierów i kelnerów, zaowocowały wyróżnieniem Cuciny 2 i 3 czapkami Gault & Millau. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie pasja Szefów...