nowe miejsce

Food Fyrtel - pierwszy food hall Apsys Polska już otwarty

2022-12-11

Otwarty 18 listopada Food Fyrtel to pierwszy autorski food hall dewelopera i zarządcy centrów handlowych Apsys Polska. Pierwszy tego typu całoroczny koncept gastronomiczny w województwie wielkopolskim to nie tylko przestrzeń zupełnie nowych wrażeń dla mieszkańców Poznania i regionu, ale również ważny krok w rozwoju firmy i realizacji jej celów strategicznych.

 FOOD FYRTEL 1

Na miejsce debiutu nowego konceptu firma wybrała własną inwestycję – Posnanię, będącą największym centrum regionalnym w Wielkopolsce. Jednak w przeciwieństwie do tradycyjnych food courtów, które są integralną częścią galerii handlowych, Food Fyrtel funkcjonuje jako w pełni niezależna przestrzeń. Wyróżnia ją nie tylko indywidualny styl i charakter, przejawiający się w wystroju wnętrza i charakterystycznych detalach architektonicznych, utrzymanych w miejskim stylu, ale również niezależna infrastruktura, umożliwiająca funkcjonowanie poza godzinami pracy galerii. Food Fyrtel to tętniące życiem centrum społeczne z ofertą oryginalnych inicjatyw gastronomicznych, które zachęca do odkrywania nowych smaków, celebruje kulturę jedzenia, dostarcza wartościowej rozrywki oraz integruje lokalną społeczność.

Charakter nowej inwestycji w pełni oddaje jej nazwa – to zyskujący na popularności wielkomiejski koncept gastronomiczny typu food hall, ale mocno osadzony w lokalnych realiach: fyrtel to w poznańskiej gwarze część miasta, dzielnica, bliska okolica. Dlatego w ofercie Food Fyrtla dominują lokalne inicjatywy gastronomiczne, wyrastające z kultury street food i food trucków, które w przestrzeni pierwszego poznańskiego food hallu rozwijają się w nowej, całorocznej, stacjonarnej formule.

 

– OtwarcieFood Fyrtla to niezwykle ważny krok w rozwoju Apsys, zgodny z filozofią firmy. Naszym celem jest zmienianie miast na lepsze i czynienie życia ich mieszkańców piękniejszym. Każdą inwestycję traktujemy jako zobowiązanie wobec miast i społeczności, którym chcemy stwarzać nowe możliwości rozwoju, zgodne z ich potrzebami i unikalnym charakterem. Pierwszy food hall Apsys, oryginalne, pionierskie na wielkopolskim rynku miejsce kulinarnych doświadczeń, spotkań i wartościowej rozrywki, a jednocześnie...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail