patronat medialny

Japońskie smaki na warsztatach kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich.

2023-03-26

Ósme warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere odbyły się właśnie w tym miejscu, w wyjątkowej restauracji Belvedere. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli tym razem możliwość pracy z dwoma wybitnymi szefami kuchni oraz wzięcia udziału w kolejnym wykładzie eksperckim w prestiżowych wnętrzach XVIII – wiecznego budynku Nowej Oranżerii.

akademia misztrzow smaku belvedere1

fot. materiał prasowy

6 marca 2023 roku uczniowie spotkali się na warsztacie, który tym razem dotyczył wyśmienitej kuchni japońskiej. Spędzili ten dzień w towarzystwie dwóch wybitnych szefów kuchni: Tomasza Łagowskiego oraz Yannicka Lohou. Na koniec wysłuchali wykładu na temat nowoczesnych technik kulinarnych prowadzonego przez dr inż. Artura Głuchowskiego. Przybliżmy sylwetki ekspertów:

Tomasz Łagowski to szef kuchni znakomitej restauracji Belvedere z ogromną tradycją, znanej w całej Polsce i Europie. Jest finalistą wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, z wieloma prestiżowymi odznaczeniami na swoim koncie. Od wielu lat gości w programach telewizyjnych w randze eksperta, a także jest organizatorem i twórcą menu dla wielu prestiżowych firm.

Yannick Lohou jest szefem restauracji w hotelu Nobu w Warszawie, a pochodzi z Bretanii. Jego pasją są podróże kulinarne, osobiście zwiedził wiele krajów świata. Pracował między innymi w Paryżu, Las Vegas, Dubaju czy Barcelonie. Prowadził także własną restaurację we Francji.

Dr inż. Artur Głuchowskito naukowiec i nauczyciel akademickiInstytutu Nauk o Żywieniu Człowieka na SGGW w Warszawie. Bada wpływ obróbki kulinarnej oraz nowoczesnych metod kulinarnych...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail